Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predlog Zakona o RTV

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 28. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Predlog Zakona o RTV

Vedno bolj postaja jasno, da predlog novega zakona o RTVS le ni takšno strašilo, kot ga predstavljajo novinarji, medijski strokovnjaki in opozicijski politiki.

Potem ko so poslanci 22. aprila na izredni seji opravili prvo obravnavo zakona o RTVS, je bilo tudi več javnih razprav. Prvo so organizirali člani Zbora za republiko, drugo je pripravil Mirovni inštitut, v državnem zboru pa je bila javna predstavitev zakona - trajala je sedem ur, prenašala jo je tudi nacionalna televizija.

Skupna značilnost vseh je bila ocena, da veljavni zakon ni dober, potem pa ali kritika ali pohvala predlaganega zakona, bolj malo pa je bilo povedano o konkretnih izboljšavah posameznih členov. Za kritike je značilno tudi to, da v predlaganem zakonu ne najdejo niti ene dobre stvari, predvsem pa dvomijo o vseh dosedanjih javnih razpravah, nekatere so celo označili za neprave, oziroma, da želi oblast samo ustvariti vtis široke javne razprave.

Kritiki predlaganega zakona veliko govorijo o civilni družbi, o tem, da bo zgubila svoj vpliv. Nihče pa v vsem tem času ni povedal, kaj je to civilna družba in kdo vse sodi vanjo. Drugi očitek, ki se vedno zn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh