Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska pesem v Rimu

Za vas piše:
Alojz Kačičnik
Objava: 04. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Slovenska pesem v Rimu

Razgibanemu mozaiku dogajanj v Rimu, ki so povezana s smrtjo papeža Janeza Pavla II. in z izvolitvijo Benedikta XVI., smo Slovenci, ki živimo v večnem mestu, dodali še en kamenček. To se je zgodilo na binkoštno nedeljo popoldne, ko je pevski zbor slovenskih študentov v Rimu pripravil svoj letni koncert.

Razgibanemu mozaiku dogajanj v Rimu, ki so povezana s smrtjo papeža Janeza Pavla II. in z izvolitvijo Benedikta XVI., smo Slovenci, ki živimo v večnem mestu, dodali še en kamenček. To se je zgodilo na binkoštno nedeljo popoldne, ko je pevski zbor slovenskih študentov v Rimu pripravil svoj letni koncert. V cerkvi žalostne Matere božje v nemškem zavodu Tevtonik je bila najprej maša, ki jo je daroval p. Lojze Cvikl, rektor ruskega zavoda Russicum, ob njem pa sta somaševala rektor Slovenika mons. Jožko Pirc in veliki prijatelj Slovencev irski duhovnik John J. Kennedy, ki je zaposlen na kongregaciji za nauk vere. V duhu binkoštnega praznika je bila maša v več jezikih: v slovenščini, italijanščini in nemščini, p. Cvikl pa nas je povabil k pozornemu poslušanju in izpolnjevanju spodbud Svetega Duha.

Že med mašo je odmevala pesem pevskega zbora slovenskih študentov v Rimu pod vodstvom Sebastijana Cerka, po njej pa je sledil še letni koncert, v katerem nas je zbor popeljal skozi cerk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh