Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladostno prebujena škofija

Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Mladostno prebujena škofija

Geslo škofijsklega pastoralnega dneva v Mariboru je bilo KAJ PA TI PRAVIŠ, KDO SEM? Namenjeno je bilo okoli 7.000 udeležencem, ki jih je pričakal raznovrsten in celodneven program.

Že v petek, 3. junija, so se srečala tajništva dekanijskih pastoralnih dni. Predstavljeni so jim bili izsledki ankete, ki je bila izvedena aprila med člani ŽPS v mariborski škofiji. V njej so ugotovili dokaj ugodno strukturo članov: nad 20 odstotkov je intelektualcev, okoli 30 jih ima srednjo izobrazbo, okoli 20 odstotkov pa je kmečkega življa. Starostno povprečje je 48 let. Drugače je z odgovori na vprašanje, kakšne posledice so imeli za njih sinodalni dnevi, saj kar tretjina ne ve o njih nič, tretjina je s sklepnim dokumentom seznanjena, le tretjina pa se je z njim tudi ukvarjala.

V petek zvečer so se mladi zbrali na nočnem bedenju v stolnici. V soboto, 4. junija, so z molitvijo nadaljevali. Duhovniki, redovniki, redovnice, kateheti in drugi pastoralni delavci, člani župnijskih pastoralnih svetov, mladi in odrasli so se v stolnici udeleževali celodnevnega češčenja pri Slomškovem grobu.

Forumi in delavnice
Udeleženci so mogli izbirati med 63 forumi in d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh