Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V cerkvi sem tajnica Škofijske pastoralne službe

Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

V cerkvi sem tajnica Škofijske pastoralne službe

Bistvo vernosti je očem skrito, zatorej številke ne morejo zrcaliti vse globine in širine verskega življenja v škofiji, a imajo vendarle svojo težo, saj nas opozarjajo na določene smeri in tokove.

Brigita Perše, univ. dipl. teol.

Po slovesni podelitvi diplom teološke fakultete nas je takratni nadškof povabil na pogostitev v škofijski dvorec. Občudovala sem lepoto podob na stenah dvorane, prepričana, da jih ne bom imela več priložnosti videti. Takrat nisem niti slutila, da bom danes zaposlena tu, na ljubljanski nadškofiji.
Pastoralna služba, v kateri delam že dve leti, ima prostore ravno v stavbi škofijskega dvorca sredi Ljubljane. To službo vodi prelat Božidar Metelko. V pomoč naj bi bila nadškofu in celotni škofiji pri uresničevanju pastirske službe, ki jo je Cerkvi zaupal Jezus Kristus. Delo tajnice v njej je verjetno primerljivo z delom tajnice v kakem podjetju, le da je povezano s pastoralnimi delavci in ustanovami na različnih ravneh - predvsem so to duhovniki. Ko sem se na teološki fakulteti učila o strukturi delovanja katoliške Cerkve na Slovenskem, sem to doživljala bolj teoretično. Sedaj jo imam priložnos...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh