Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svežina misli

Objava: 18. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Svežina misli

Veliko slovesnosti se zvrsti vsako leto. Škofijski pastoralni dan je bil zame osebno eno najlepših slavij doslej, čudovito doživetje občestva Cerkve. V delavnicah se je pokazalo, da so naši verni laiški sodelavci odprti in pripravljeni na sodelovanje.

škof Andrej Glavan

Veliko slovesnosti se zvrsti vsako leto. Škofijski pastoralni dan je bil zame osebno eno najlepših slavij doslej, čudovito doživetje občestva Cerkve. V delavnicah se je pokazalo, da so naši verni laiški sodelavci odprti in pripravljeni na sodelovanje. Odkrili smo neverjetno duhovno energijo, ki nam daje upanje, da je naša krajevna Cerkev ob modrem vodstvu pastirjev in v vse globlji edinosti in povezanosti sposobna prenove in da lahko uresniči novo evangelizacijo.

Zelo pomemben pečat je dal pastoralnemu dnevu v Stični s svojimi nagovori p. Marko Rupnik. Vsi škofje, duhovniki, redovniki, redovnice in verniki smo mu zelo hvaležni, da se je tako hitro odzval in več kot odlično nadomestil obolelega p. Cantalamessa.

Potrditi moram, da je izpolnil vsa pričakovanja in namene, ki smo jih imeli, ko smo povabili znamenitega papeškega pridigarja. Namen posebnega srečanja za klerike, redovnike...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh