Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmaga brez boja

Vida Petrovčič
Za vas piše:
Vida Petrovčič
Objava: 25. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Zmaga brez boja

Že kdor bi le bežno pokukal v slovenski parlament, bi opazil, da se v njem odvija prava vojna. Odkar se je lani zamenjala oblast, je nekdanja vladajoča stranka, ki je, z rahlim presledkom, vladala Sloveniji vse od osamosvojitve, njeni idejni predhodniki pa tudi ves čas pred njo, ostala popolnoma brez kompasa in brez pravega vodje.

Že kdor bi le bežno pokukal v slovenski parlament, bi opazil, da se v njem odvija prava vojna. Odkar se je lani zamenjala oblast, je nekdanja vladajoča stranka, ki je, z rahlim presledkom, vladala Sloveniji vse od osamosvojitve, njeni idejni predhodniki pa tudi ves čas pred njo, ostala popolnoma brez kompasa in brez pravega vodje. V opoziciji se ne znajde. Njeni liberalni poslanci, navajeni na oblast in privilegije, pa se nikakor ne morejo zadovoljiti z demokratično odmerjenim časom in s postopki, ki jih parlamentarni poslovnik namenja vsem enako. Zato zavlačujejo sestanke in sprejemanje zakonov, če je treba, tudi čez vso noč, vlagajo potrebna in nepotrebna dopolnila k dokumentom, bojkotirajo zasedanje državnega zbora, skratka, nagajajo - kot neotesani smrkavci, seveda za naš denar.

Kaj pa poslanci strank vladajoče koalicije? Tudi ti se, tako se zdi, na oblasti še ne znajdejo najbolje. V primerjavi s svojimi političnimi nasprotniki so premalo arogantni, da bi jim bili v cel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh