Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V lesku sanj in resnice

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 30. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

V lesku sanj in resnice

Popotovati ali romati po svetih krajih, iskati sledi, ki jih je zarisala noga in dlan našega Odrešenika Jezusa Kristusa, njegove matere Marije in drugih svetopisemskih oseb, pomeni prisluhniti petemu evangeliju.


Za tisoče romarjev v Sveto deželo je Peter samo »pater«, priimek Lavrih je zapisan samo v njegovih uradnih papirjih. V vseh še dolgo po končanem popotovanju z njim na čelu odmeva njegov vedno razigran in nasmejan obraz, naključna beseda za sproščeno in prijazno druženje, svetopisemska branja ali iskrice iz blagovesti, molitve, pesmi in bogoslužja. Po meri sončnega vzornika sv. Frančiška, v duhu njegovega obiska svetih krajev in sultana El Maleka, v predanosti in ljubezni do Jezusove zemeljske domovine, z njenimi pisnimi, kamnitimi in arhitektonskimi zaznavami zgodovinskega odrešenjskega spomina.

Patrova dežela je Dolenjska, vas Velike Dole, domačija Ambroževih, župnija Veliki Gaber. Pot od doma ga je vodila na gimnazijo na Poljanah v Ljubljani in Novo mesto, v frančiškanski samostan na Kapelo pri Novi Gorici, na Teološko fakulteto v Ljubljano, po mašniškem posvečenju pred četrt stoletjem pa so se vrstile duhovniške postaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh