Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristus v viharju življenja

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 06. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Kristus v viharju življenja

V življenju vsakega človeka lahko začne divjati nevihta, ko imamo občutek, da so ogroženi temelji našega življenja in se nas zaradi tega poloti strah.

Ivan je bil mlad fant. V nedeljo zjutraj je bilo. Bil je v postelji, v hladni sobi in zunaj je bilo vroče. Ali naj navsezgodaj vstane in gre k maši? Saj se mu bodo vsi posmehovali. Kdo od njegovih prijateljev bo sploh šel? V njem se je začel boj med prijaznim božjim povabilom in njegovo lenobo in udobnostjo.

Špela je bila mlada žena, imela je že tri otroke in nepričakovano je spet zanosila. Vedela je, da bo v trenutku, ko se bo to zvedelo, postala predmet posmehovanj sodelavk in sodelavcev v službi, da je ne bo razumela marsikatera izmed prijateljic in sosed, morda je ne bodo razumeli niti starši. Naenkrat se bo znašla v nevihti posmehovanj in nerazumevanja. Ponudila se ji je priložnost, da bi naredila splav. Bo imela dovolj poguma, da bo poslušala tihi Kristusov glas?

Bil je mlad duhovnik. Z vsem navdušenjem se je vrgel na delo. Ljudem je želel prinesti Kristusa, zato je bil tudi nepopustljiv in dosleden. Nekajkrat je to pokazal v pridigah, pri verouku in naenkrat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh