Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osnutek predloga zakona o medijih

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 06. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Osnutek predloga zakona o medijih

Po novem naj bi se spremenil tudi minimalni delež slovenske glasbe v dnevnem oddajnem času radijskih programov – minimalni delež slovenske glasbe v radijskih programih se bo dvignil s sedanjih desetih odstotkov na trideset.

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je konec julija predstavil Osnutek predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih. Skupaj z Agencijo za pošto in elektronske komunikacije ga je pripravil direktorat kulturnega ministrstva za avdio-vizualne medije.

Največ vprašanj je sprožil predlog za ustanovitev sklada za medije. Njegove naloge bodo usmerjene predvsem v zagotavljanje medijskega pluralizma ter v izboljšavo pri sistemu podeljevanja soglasij za pridobitev več kot 20. odstotnega lastniškega deleža v izdajateljih medijev.

Sklad po ministrovih besedah ne pomeni ustanavljanja novega medija.Sklad bo na letni ravni razpolagal z milijardo tolarjev proračunskega denarja. Ta sklad po ministrovih besedah ne bo predstavljal večjega dodatnega proračunskega stroška, saj ministrstvo že zdaj prejema 300 milijonov tolarjev za ustvarjanje programskih vsebin in tehnične infrastrukture, zagotovljenih je že tudi 400 milijonov za programe posebnega pomena, tako da bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh