Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otoplitev s Kitajsko?

Za vas piše:
M P
Objava: 13. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2009 / 08:46

Otoplitev s Kitajsko?

Med splošno avdienco 3. avgusta je papež Benedikt XVI. pozdravil delegacijo 28 kitajskih duhovnikov, rektorjev v kitajskih semeniščih in duhovnih voditeljev. Pred obiskom Rima so se v Nemčiji udeležili izobraževanja
Med splošno avdienco 3. avgusta je papež Benedikt XVI. pozdravil delegacijo 28 kitajskih duhovnikov, rektorjev v kitajskih semeniščih in duhovnih voditeljev. Pred obiskom Rima so se v Nemčiji udeležili izobraževanja.

Kitajski duhovniki, ki so se udeležili papeževe avdience, so del »uradne« Cerkve, ki jo podpirajo oblasti. Po zadnjih statistikah je na Kitajskem okoli 1000 semeniščnikov, ki študirajo v 19 bogoslovjih in petih pripravljalnih šolah.

»S posebno ljubeznijo pozdravljam skupino duhovnikov,« jih je pozdravil papež. Duhovniki so odgovorili s pesmijo. »Hvala vam in Bog vas blagoslovi,« je dejal papež.

Nekateri opazovalci papežev pozdrav ocenjujejo kot poskus Svetega sedeža za izboljšanje odnosov s Pekingom, za kar naj bi si Vatikan močno prizadeval od izvolitve Benedikta XVI. Ko so nedavno časnikarji papeža vprašali o Kitajski, je izrazil željo po napredovanju v normalizaciji odnosov med Pekingom in Svetim sedežem. »Imamo upanje. Upamo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh