Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V svetišče vodijo stopinje – zlate!

Za vas piše:
jz
Objava: 20. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

V svetišče vodijo stopinje – zlate!

Venec dvajsetih mašnikov, med njimi enajstih z oznako »zlati«, na čelu s kardinalom iz Toronta dr. Alojzijem Ambrožičem – je v soboto, 13.avgusta, praznovalo jubilejno evharistično daritev v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah
Zlatomašniki s kardinalom na Brezjah

Venec dvajsetih mašnikov, med njimi enajstih z oznako »zlati«, na čelu s kardinalom iz Toronta dr. Alojzijem Ambrožičem – je v soboto, 13.avgusta, praznovalo jubilejno evharistično daritev v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah.

Množica romarjev, ki se je tesno stikala z oltarjem v cerkvi in sklepala s polkrogom pred cerkvijo, je hvaležno sprejemala vsako molitev in nagovor: uvodnega (rektor svetišča p. Silvin Kranjec), poevangeljskega (kardinal in nadškof dr. Ambrožič), pomašnega (Svetko Gregorič, zlatomašnik iz Hrenovic). Lepoto in čar jubilejnemu bogoslužju je ob petju ljudske cerkvene pesmi dajala tudi ubrana pesem 60-članskega zbora iz raznih župnij pod vodstvom Egija Gašperšiča iz Krope ter gostujočega cerkvenega pevskega zbora od Sv. Ane v Slovenskih goricah, ki so želeli počastiti v vencu zlatomašnikov navzočega svojega dolgoletnega župnika Jožeta Horvata.

»To je dan hvaležnosti Bogu za vse stopinje du...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh