Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjemna priča Janeza Pavla II.

Objava: 03. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Izjemna priča Janeza Pavla II.

Dolgoletni tajnik papeža Janeza Pavla II. je 27. avgusta v krakovski stolnici na Wawlu, v kateri počivajo relikvije zavetnika Poljske sv. Stanislava, prevzel vodenje starodavne krakovske nadškofije
Umestitev novega krakovskega nadškofa Stanislawa Dziwisza

Dolgoletni tajnik papeža Janeza Pavla II. je 27. avgusta v krakovski stolnici na Wawlu, v kateri počivajo relikvije zavetnika Poljske sv. Stanislava, prevzel vodenje starodavne krakovske nadškofije.

Slovesnosti se je udeležilo trideset kardinalov, sto škofov, osemsto duhovnikov, 70.000 vernikov in številni politični voditelji.

»Izjemna priča papeža Janeza Pavla II., vendar predvsem pastir, odgovoren za prihodnost Cerkve v Krakovu, ki ga je poklical papež Benedikt XVI., da bi napisal ‘novo poglavje’ v tisočletni zgodovini tega sedeža,« je apostolski nuncij na Poljskem nadškof Jozef Kowalczyk pozdravil novega krakovskega nadpastirja. Zahvalil pa se je tudi prejšnjemu krakovskemu nadškofu kardinalu Franciszku Macharskemu za pastoralno delo v krakovski nadškofiji, vsej Cerkvi na Poljskem, v vatikanskih kongregacijah.

Sledila je dolga procesija, v kateri so nesli tudi relikvije sv....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh