Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pluralna družba, pluralni mediji?

Drago K. Ocvirk
Za vas piše:
Drago K. Ocvirk
Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Pluralna družba, pluralni mediji?

V malenkostih se najbolje zaznajo dejanske razmere in stanje duha v kakšni družbi, še zlasti če se razglaša za demokratično in s tem za pluralno

V malenkostih se najbolje zaznajo dejanske razmere in stanje duha v kakšni družbi, še zlasti če se razglaša za demokratično in s tem za pluralno. Tokrat je »malenkost« kar iz moje izkušnje Delove pluralnosti.

Delo me je cenzuriralo, da bi zaščitilo ljudi, ki so dolga leta dušili svobodo izražanja in vere ter z vsemi sredstvi utrjevali enoumje in totalitarizem. V odgovoru na neki napad sem imenoval člane Minikoordinacije in Komisije predsedstva CK ZKS za idejno delo (v prvi: M. Ribičič, M. Kučan, M. Meden, B. Škrk, v drugi: M. Kučan, dr. Z. Rotar, dr. A. Kornhauser, dr. B. Debenjak in dr. B. Paternu). Poleg Ozne sta ti dve skupini zatirali svobodo mišljenja in vere, še zlasti brezobzirno pa katoličane. Kot v dobrih starih časih cenzura ni bila dovolj, ampak me nekaj dni pozneje v istem časniku še »strokovno« obdelal neki pravnik. Nič kaj pogumno dejanje, saj je vedel, da mu v časopisu, ki me cenzurira, pač ne morem odgovoriti.

Ta »malenkost« ne ponazarja neke polit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh