Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravje za Indijo!

Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Zdravje za Indijo!

V severovzhodno Indijo, kjer so bili tudi misijonski tabori, se oktobra za tri mesece odpravlja še ena skupina prostovoljcev.

V severovzhodno Indijo, kjer so bili tudi misijonski tabori, se oktobra za tri mesece odpravlja še ena skupina prostovoljcev. Šest slovenskih študentov medicine želi pomagati pri ozaveščanju in zdravljenju tamkajšnjega prebivalstva, ki si teh storitev ne more privoščiti. Odpravljajo se v mesto Shillong, kjer bodo dva tedna delali v bolnišnici, nato pa odšli na podeželje in pomagali ljudem, ki ne morejo priti do bolnišnic. Odpravo podpirata Ministrstvo za zdravje in dekanat Medicinske fakultete, izvaja pa se pod okriljem odseka za tropsko medicino Infekcijske klinike KC v Ljubljani.

V Sloveniji tudi zbirajo pomoč za oskrbo lokalnih zdravstvenih postaj v obliki zdravil, sanitetnega materiala in medicinske opreme. Ker so mnoga zdravila v Indiji precej cenejša, pa v domovini zbirajo tudi finančna sredstva na transakcijski račun Univerze v Ljubljani, Medicinska fakulteta št. 01100-6030708380, sklicna št. 250-090. Vsake pomoči bodo zelo veseli.

Več o odpr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh