Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 33

Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 33

Ribe v pivskem testu, pražena blitva, buče v mešani solati, češpljevi cmoki, skutni cmoki, češpljeva omaka
Ribe v pivskem testu

Sestavine: 75 dag ribjih filetov
sol
peteršilj
limonin sok

Pivovo testo: 1/8 litra piva
jajce
sol
2 žlici olja
12 dag moke

Za cvrenje: 1,5 dl olja

Priprava: Morske ali sladkovodne ribe oplaknemo in osušimo. Razrežemo na primerne kose ter pokapljamo z limoninim sokom in potresemo z mešanico sesekljanega peteršilja, česna in soli.

Pivsko testo: V skodelo nalijemo pivo brez pene, pridamo jajce, sol in olje ter močno razmešamo. Zamešamo moko in napravimo gladko testo. V ponvi segrejemo olje.

Pripravljene filete pomakamo v testo, v vročem olju rumeno ocvremo in pobiramo na cedilo.


Pražena blitva

Sestavine: 1/...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh