Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanja bučarjev

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Srečanja bučarjev

Bliža se čas, ko se bomo bučarji srečevali na številnih prireditvah v domačih in tujih logih. Prve dni septembra smo si že lahko ogledali največjo svetovno razstavo buč v Ludwigsburgu.

Bliža se čas, ko se bomo bučarji srečevali na številnih prireditvah v domačih in tujih logih. Prve dni septembra smo si že lahko ogledali največjo svetovno razstavo buč v Ludwigsburgu. Švicarski organizatorji firme Jucker Farmart so tudi tokrat pod baročnim dvorcem pripravili zanimivo razstavo: z okrog 600.000 bučami so pričarali dogajanje v podeželski vasici. V Nemčijo se lahko odpravite vse do 6. novembra.

Tudi na naših tleh imajo srečanja bučarjev že kar dolgoletno tradicijo, najdaljšo v Cerkljah na Gorenjskem. Letos pa Mladinski center Kamnik 24. septembra pripravlja bučarijado na Šutni v Kamniku. Naslov celodnevne prireditve pod mentorstvom Vere Prelovšek je Ustvarjajmo skupaj – dedki in babice za vnuke.

Istega dne se bodo v Vojniku pri Celju zbrali štajerski ljubitelji buč. Že po tradiciji je glavni pobudnik srečanja prizadevni vrtnar Mirko Krašovec iz Arclina pri Celju. Poleg tekmovanja za najtežjo in najdaljšo bučo tudi letos obljubljajo pokušanje različn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh