Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veselo v Zalogu pri Cerkljah

Za vas piše:
J.P.
Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Veselo v Zalogu pri Cerkljah

Škof Jože Kvas si je leta 1983 po imenovanju za ljubljanskega pomožnega škofa izbral za škofovsko geslo svetopisemske besede Služiti z veseljem in to tudi vseskozi delal.

Škof Jože Kvas si je leta 1983 po imenovanju za ljubljanskega pomožnega škofa izbral za škofovsko geslo svetopisemske besede Služiti z veseljem in to tudi vseskozi delal. Te besede je med mašo v nedeljo, 11. septembra, dopoldne v podružnični cerkvi sv. Matija v rojstni vasi Zalog pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer je blagoslovil obnovljene svetniške podobe v glavnem oltarju in v posebej lepih ter več kot tristo let starih stranskih oltarjih, naslovil na vse navzoče, zlasti na prebivalce soseske sv. Matija. Škofu Kvasu so ob 86. rojstnem dnevu (rodil se je 9. septembra 1919) in biseromašnem jubileju čestitali upokojeni župnik Jože Mrvar st., cerkveni ključar Ivan Pavlin, mladi iz Zaloga in cerkljanski župan Franc Čebulj.

Ivan Pavlin je opisal, kaj vse je bilo pri zaloški cerkvi v zadnjih letih narejeno, da je danes »lepa kot kraljica«. Glavno breme obnovitvenih del so nosili in ga – brez dolga – zmogli domačini ob zavzetosti cerkljanskega župnika Staneta Gradiška (škofu Kvasu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh