Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve novici iz slovenskega sveta

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 20. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Dve novici iz slovenskega sveta

Zadnji čas sta me posebej pretresli novici iz slovenskega sveta. Prva, da na Celjskem kar tretjina mladih ne vidi življenjskega smisla (in se zato nagiblje k samomoru). Druga, da je predsednik slovenske vlade Janez Janša v svojem govoru v Portorožu omenil »Društvo svečenikov sv. Pavla« in ga označil kot »edinstveno odporniško organizacijo v Evropi«.

Zadnji čas sta me posebej pretresli novici iz slovenskega sveta. Prva, da na Celjskem kar tretjina mladih ne vidi življenjskega smisla (in se zato nagiblje k samomoru). Druga, da je predsednik slovenske vlade Janez Janša v svojem govoru v Portorožu omenil »Društvo svečenikov sv. Pavla« in ga označil kot »edinstveno odporniško organizacijo v Evropi«. (Bi bil to storil njegov predhodnik, ki je na proslavi v Ajdovščini razkazoval komunistično zvezdo na kapi?)

Lahko bi posvetil tale Credo tej drugi novici. Kdo namreč sploh ve za obstoj tistega duhovniškega društva, ki je spletlo po zasužnjeni Primorski veličastno krščansko ilegalo? In poudaril, da je zgodovinska sramota Kardeljeve partije, da je po vojni obravnavala primorsko duhovščino natanko tako, če ne slabše, kot ono, domnevno vpleteno v državljansko vojno v osrednji Sloveniji. In poudaril, kako je primorska duhovščina junaško zvestobo narodu znala združiti z zvestobo Kristusu in Cerkvi, saj ne vem za primer, da bi ob vati...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh