Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo jih ima?

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 20. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Kdo jih ima?

»Cerkev je živa, Cerkev je mlada!« Sobotna Stična je bila resnična podoba vzklika papeža Benedikta XVI. ob začetku pontifikata.

»Cerkev je živa, Cerkev je mlada!« Sobotna Stična je bila resnična podoba vzklika papeža Benedikta XVI. ob začetku pontifikata. Osemtisočglava množica vernih mladih, ki »se mu je prišla poklonit«, – vsebinsko geslo iz Matejevega evangelija so organizatorji vzeli iz svetovnega srečanja mladih avgusta v Kölnu – je ob ritmih pop glasbe valovala v številnih poklonih, veselju in praznovanju.

Kritiki nekaterih na novo podobo Stične, češ da je duhovno zvodenela in le še eno zabavišče več, lahko, če gledamo le iz enega zornega kota, celo pritrdimo: mladi pridejo v Stično, da se srečajo in zabavajo. To je koncept nove Stične, to je »cilj« organizatorjev. V Stično ne vabijo na duhovne vaje, stiško srečanje ni enodnevna duhovna obnova za deset tisoč mladih kristjanov. Stična je festival vere in mladosti. Včasih je »glavno« vlogo opravil osrednji gost, ki je mlade nagovoril, duhovno spodbudil, zadnjih pet let pa je Stična že zasnovana tako, da mladi pričujejo mladim. Sproščeno ozračje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh