Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Učitelj je človek za druge

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 08. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Učitelj je človek za druge

Nedavni god bl. A. M. Slomška in 5. oktober, Unescov mednarodni dan učiteljev, sta povoda za sicer vedno pereč razmislek o učiteljskem poklicu. Kaj o njem pravi profesor geografije in zgodovine LUDVIK MIHELIČ, od leta 2002 predsednik Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS)?
Učitelj je človek za druge Nedavni god bl. A. M. Slomška in 5. oktober, Unescov mednarodni dan učiteljev, sta povoda za sicer vedno pereč razmislek o učiteljskem poklicu. Kaj o njem pravi profesor geografije in zgodovine LUDVIK MIHELIČ, od leta 2002 predsednik Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS)? Prav pod njegovim predsedstvom je društvo sprožilo in lani po odločitvi Slovenske škofovske konference uresničilo pobudo o razglasitvi Slomška za zavetnika učiteljev, vzgojiteljev in katehetov.


Kako si »zašel« v učiteljski poklic?
Ko sem končeval srednjo šolo, me je zanimalo več stvari – geografija, tudi živilska tehnologija … – in takrat nisem razmišljal, da bom kdaj pedagog. No, potem sem se odločil za študij geografije in zgodovine na Filozofski fakulteti in po končanem študiju kot profesor pristal na šoli, kjer sem bil nekoč sam gimnazijec, na Gimnaziji Kočevje. Prvi dan sem resda malo prestrašen, a z veseljem stopil v razred i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh