Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sami spregovoriti o lastni usodi

Za vas piše:
B.Š.
Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Sami spregovoriti o lastni usodi

Pred dobrim letom dni – sredi septembra 2004 – je bil ob praznovanju desete obletnice ustanovitve društva Slovenski katoliški izobraženci med drugim izrečen predlog o dobro pripravljenem slovenskem katoliškem kongresu, ki bi najprej pregledal izrazito razdrobljeno vedenje o katoliški poti, prehojeni v času demokratizacije, pogled pa naj bi usmeril tudi kam dlje v preteklost.

Pred dobrim letom dni – sredi septembra 2004 – je bil ob praznovanju desete obletnice ustanovitve društva Slovenski katoliški izobraženci med drugim izrečen predlog o dobro pripravljenem slovenskem katoliškem kongresu, ki bi najprej pregledal izrazito razdrobljeno vedenje o katoliški poti, prehojeni v času demokratizacije, pogled pa naj bi usmeril tudi kam dlje v preteklost. Ta pobuda se delno uresničuje s posvetom z naslovom Slovenska duhovna in politična drama v 20. stoletju, ki ga društvo za najširšo javnost prireja v ljubljanskem Cankarjevem domu (dvorana E-3) v soboto, 15. oktobra, z začetkom ob 9. uri.

Podnaslov še določneje izrisuje njegove okvire, saj želi biti poskus katoliškega razumevanja najusodnejšega obdobja slovenske zgodovine. V izhodišču zamisli je namreč preverljivo dejstvo, da katoličani v Sloveniji večinoma niso zadovoljni s prevladujočo razlago lastne zgodovine, zato je njihova dolžnost, da o svoji usodi sami premislijo in j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh