Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Telefoniranje v avtomobilu

Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Telefoniranje v avtomobilu

V Združenih državah Amerike so leta 2004 opazovali obnašanje voznikov prevoznih sredstev. Ugotovili so, da v kateremkoli trenutku dneva pet odstotkov voznikov vozi s telefonom, prislonjenim k ušesu.
V Združenih državah Amerike so leta 2004 opazovali obnašanje voznikov prevoznih sredstev. Ugotovili so, da v kateremkoli trenutku dneva pet odstotkov voznikov vozi s telefonom, prislonjenim k ušesu. V ZDA je to prepovedano le v državah New York, New Jersey in Kolumbija. Raziskave v drugih deželah so pokazale manjše številke.

V zahodni Avstraliji so uporabo ročnih prenosnih telefono med vožnjo prepovedali julija 2001. Raziskovalci so nato v naslednjih dveh letih o tem povprašali 456 voznikov, ki so bili udeleženi v tako hudih prometnih nezgodah, da so bili sprejeti na urgentnih oddelkih bolnišnic. Voznike so vprašali, ali so uporabljali prenosni telefon tik pred nezgodo in ali so ga uporabljali med vožnjo en dan, tri dni ali teden dni prej. Dobljene podatke so raziskovalci preverili s pomočjo zapisov dohodnih in odhodnih klicev in SMS sporočil, ki so jim jih z dovoljenjem lastnikov telefonov posredovale telekomunikacijske družbe.

Od 456 voznikov jih je 28 odstot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh