Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko misli izvirajo iz ene ljubezni

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 22. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Ko misli izvirajo iz ene ljubezni

Mati lahko reče sinu: »Ko se vrneš sredi noči domov, pridi počasi, ne vozi avta v garažo, ampak ga pusti zunaj, ker ga bova z očetom zgodaj potrebovala.

Mati lahko reče sinu: »Ko se vrneš sredi noči domov, pridi počasi, ne vozi avta v garažo, ampak ga pusti zunaj, ker ga bova z očetom zgodaj potrebovala. Ne prižigaj vseh luči, ampak le najnujnejše, in ne loputaj z vrati, ker imava lahen spanec. Če boš lačen in boš šel v kuhinjo, ne razmetavaj in jej pri mizi, da ne boš umazal vse kuhinje. Če boš gledal televizijo, je ne privijaj na ves glas. In zapri vrata, da se ne bo odmevalo po celi hiši. Pa ne kadi v dnevni sobi!« Devet zapovedi in prepovedi je dala mati svojemu sinu. Če bi imel sin starše rad, ji ne bi bilo treba toliko ukazovati, saj bi sam pazil, česar ne sme narediti. Ljubezen je zato res največja in glavna zapoved, ker je »ljubezen izpolnitev postave« (Rim 13, 10).

V današnjem evangeliju farizeji Jezusa vprašajo, katera je največja zapoved. Farizeji so namreč iz desetih božjih zapovedi sestavili 613 zapovedi in prepovedi. Saj je bilo težko vse poznati, kaj šele živeti po njih! Zato so bili obsedeni s prep...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh