Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poravnava med vlado in nadškofijo

Za vas piše:
B.Š.
Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Poravnava med vlado in nadškofijo

Naključno ali pač ne – prav ob robu stoletnice Zavoda sv. Stanislava je bila v javnosti predstavljena informacija, ki se pomembno dotika prihodnjih načrtov te cerkvene ustanove.
Naključno ali pač ne – prav ob robu stoletnice Zavoda sv. Stanislava je bila v javnosti predstavljena informacija, ki se pomembno dotika prihodnjih načrtov te cerkvene ustanove. Vlada je namreč v četrtek, 10. novembra, sprejela sklep o podpisu poravnalne pogodbe z ljubljansko nadškofijo za nepremičnine v vojaškem kompleksu Šentvid, ki funkcionalno sodijo k zavodu in mu tako omogočajo širjenje sedanje dejavnosti.

Poravnalna pogodba, ki jo je predstavil minister za obrambo Karl Erjavec, naj bi po več kot desetletju nerešenih razmerij dokončno uredila šentviško denacionalizacijsko zgodbo. Njeni začetki namreč segajo že v leto 1992, ko je bilo sklenjeno, da se Zavod sv. Stanislava z dvoriščem in parkom nadškofiji vrne v posest, ne pa še v last. Leto pozneje je nadškofija za vrnitev podržavljenih nepremičnin v okviru vojaškega kompleksa Šentvid tudi uradno vložila denacionalizacijski zahtevek. Konkretnejši obrisi sedanje rešitve so se začeli kazati šele leta 2000, ko sta se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh