Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z zločini v prihodnost?

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 26. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Z zločini v prihodnost?

Pri britanski založbi I. B. Tauris je izšla knjiga Slovenia 1945, Memories of Death and Survival (Slovenija 1945, Spomini smrti in preživetja), ki opisuje poboje domobrancev po drugi svetovni vojni.

Pri britanski založbi I. B. Tauris je izšla knjiga Slovenia 1945, Memories of Death and Survival (Slovenija 1945, Spomini smrti in preživetja), ki opisuje poboje domobrancev po drugi svetovni vojni. Avtorja John Corsellis in Marcus Ferrar v knjigi opisujeta zgodbo 12.000 domobrancev, ki so jih britanski vojaki maja 1945 z zvijačo, da jih bodo prepeljali v Italijo, poslali nazaj v Slovenijo, kjer so jih partizani pobili. Opisujeta tudi usodo okoli 6.000 domobrancev in civilistov, ki so se po nekajletnem življenju v begunskih taboriščih razselili po svetu.

V knjigi preživeli prvič angleškemu bralcu povedo svoje zgodbe o preživetju v begunskih taboriščih in njihovi izselitvi v Veliko Britanijo, Argentino, Združene države Amerike in Kanado. Sledimo pripovedim, kako so si v teh državah s samopomočjo in z močno kulturno identiteto ustvarili novo življenje. Med bolj znanimi Slovenci sta avtorja opisala tudi zgodbe družine finančnega ministra in predsednika Nove Slove...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh