Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava jaslic v Grobljah

Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Razstava jaslic v Grobljah

Kulturno društvo Groblje, Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije in župnija Jarše so v kulturnem domu v Grobljah pripravili razstavo sodobnih slovenskih jaslic, od čisto preprostih upodobitev Jezusovega rojstva do zares umetniških.

Enainšestdeset razstavljalcev jih je izdelalo iz gline, lesa, stekla, kovine, mavca, testa in drugih snovi ter jih postavilo na ogled. Odprtja razstave na prvo adventno nedeljo, 27. novembra, popoldne se je udeležilo veliko občudovalcev jaslic. O zgodovini izdelovanja jaslic ter njihovem duhovnem pomenu za sodobnega človeka sta jim govorila škof mons. Jožef Kvas iz Ljubljane, ki je razstavljene izdelke, izdelovalce in obiskovalce tudi blagoslovil, in predsednik Društva ljubiteljev jaslic Slovenije p. dr. Leopold Grčar z Brezij. Škof Kvas je zaželel, naj jaslice v obiskovalcih »obudijo in utrdijo vero ter prebudijo božično veselje«. Dr. Grčar pa je poudaril, da to veselje kljub vsemu, kar nam ponuja božični čas, ne bo pravo, če »se Jezus ne bo rodil v nas«.

Prireditev so polepšale božične in druge pesmi otroškega pevskega zbora iz župnije Jarše pod vodstvom Ane Černe, igranje harfistke Erike Gričar ter adventna pesem Rodičana Srečka Smoleta. Pobudnik razstave, posvečene let...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh