Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno

Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Zadetek v polno

Krivice, ki jih je z odvzemom in nacionalizacijo povzročila komunistična oblast, so skušali v času po osamosvojitvi popraviti z zakonom o denacionalizaciji.

Krivice, ki jih je z odvzemom in nacionalizacijo povzročila komunistična oblast, so skušali v času po osamosvojitvi popraviti z zakonom o denacionalizaciji. Ta je imel (in ima) ostre nasprotnike prav pri tistih, ki so bili del tedanje oblasti, in v kontinuiteti, ki pod pretvezo poudarjanja novih krivic, ki naj bi jih denacionalizacija povzročala, poskuša obdržati gospodarske privilegije, pridobljene z nacionalizacijo po drugi svetovni vojni, in s krajo v procesu tranzicije.

Zgodovinarka Helena Jaklitsch v Demokraciji


Po besedah škofa dr. Antona Stresa je mariborska škofija lani iz naslova nabirk dobila okoli 150 milijonov tolarjev, potrebe pri izvajanju izobraževalnih in karitativnih dejavnosti ter obnove objektov pa so bile še skoraj dvakrat višje. Letos poteka stoletnica francoske uvedbe zakona o ločitvi cerkve od države, vendar so se medtem razmere spremenile, poleg tega pa je treba upoštevati, da so Francozi s tem zakonom pod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh