Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 17. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. je 8. decembra po molitvi angelovega češčenja z verniki na Trgu sv. Petra v Rimu blagoslovil plamenico za zimske olimpijske igre prihodnje leto v Turinu.
Papež blagoslovil olimpijsko plamenico – Papež Benedikt XVI. je 8. decembra po molitvi angelovega češčenja z verniki na Trgu sv. Petra v Rimu blagoslovil plamenico za zimske olimpijske igre prihodnje leto v Turinu. Pri tem je poudaril: »Naj ta ogenj spominja na vrednoti miru in bratstva, ki sta olimpijska temelja.« V Atenah prižgani olimpijski ogenj so najprej prinesli na sedež italijanskega predsednika na Kvirinalu, od tam pa na Trg sv. Petra. Zadnje metre sta plamenico nosila člana papeške švicarske garde in vatikanskih orožnikov.

PARIZ – Škof Michel Dubost (Evry) je ob dnevu posta in molitve po izgredih mladih priseljencev in drugih udeležencev v francoskih mestih 9. decembra katoličane povabil, naj še bolj okrepijo delo v raznih združenjih, predvsem v dobrodelnih in socialnih ustanovah ter se udeležujejo razprav o stanovanjski politiki, iskanju zaposlitve ter preskrbi priseljencev.

BRASILIA – Deset mesecev po umoru ameriške redovnice D...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh