Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji ob papeževi bolezni

Za vas piše:
Uroš Urbanija
Objava: 12. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Mediji ob papeževi bolezni

»Če želim izvedeti kaj o svojem zdravju« je pred nekaj leti v šali novinarjem rekel papež »odprem časopise!« Papežev prihod v bolnišnico je dvignil na noge vse najpomembnejše novinarske hiše tega sveta.

»Če želim izvedeti kaj o svojem zdravju« je pred nekaj leti v šali novinarjem rekel papež »odprem časopise!« Papežev prihod v bolnišnico je dvignil na noge vse najpomembnejše novinarske hiše tega sveta. Papeži so že od nekdaj določali tok zgodovine imeli odločilno besedo v religioznih in velikokrat tudi političnih odločitvah. Zdravstveno stanje in številne hipoteze o možnih papeževih naslednikih so bile zato vedno v ospredju svetovnih poročil.

Vse to je tudi tokrat botrovalo dejstvu da se je še isti večer pred bolnišnico Gemelli pojavil pravi gozd satelitskih anten ki so po vsem svetu vsak trenutek prenašala vse kar je bilo povezano z zdravjem papeža Janeza Pavla II.

Najmočnejše televizijske hiše so takoj okrepile svoja dopisništva iz Rima. Kot je sporočil dopisnik CNN Alessio Vinci so svoje vrste povečali z dvajsetimi sodelavci ki so prišli iz Londona. Sprva so poročali za CNN samo po telefonu sledili so prenosi iz njihove pisarne nato pa še neposredno izpred...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh