Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski štrudelj v Hollywoodu

Za vas piše:
Edi Gobec
Objava: 26. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Slovenski štrudelj v Hollywoodu

Slovenske kuharice uživajo zasluženi sloves ne le v Sloveniji in zamejstvu, ampak tudi drugod po svetu. Včasih se vendar sprašujem, ali jim damo za njihovo znanje in trud dovolj priznanja in (po)hvale. Naj bo kakor že, dober glas seže v deveto vas. Tako so tudi v Hollywoodu, kjer je žal veliko gnilega, a tudi marsikaj dobrega, zvedeli za sicer skromne, a odlične slovenske kuharice.

Slovenske kuharice uživajo zasluženi sloves ne le v Sloveniji in zamejstvu, ampak tudi drugod po svetu. Včasih se vendar sprašujem, ali jim damo za njihovo znanje in trud dovolj priznanja in (po)hvale. Naj bo kakor že, dober glas seže v deveto vas. Tako so tudi v Hollywoodu, kjer je žal veliko gnilega, a tudi marsikaj dobrega, zvedeli za sicer skromne, a odlične slovenske kuharice. Še več! Odločili so se, da bodo s svojo poklicno ekipo vodilne družbe Warner Brothers snemali izdelovanje in peko slovenskega štrudlja v Slovenskem narodnem domu v Chisholmu, Minnesoti.

Kot je letos 9. februarja poročala Marie Tolomen v listu The Chisholm Tribune Press, bo naš jabolčni zavitek ali štrudelj prikazan v novem filmu »Class Action«, najbrž celo ob zvokih slovenske harmonike. Znana filmska zvezda Sissy Spacek se je nasmejana pridružila skromnim, a solidnim in srčno dobrim slovenskim kuharicam, ki so jo učile, kako napraviti in speči res dober slovenski štrudelj. Filmske kam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh