Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V cerkvi sem voditeljica duhovnih vaj

Objava: 26. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

V cerkvi sem voditeljica duhovnih vaj

Razumela sem, naj svoje življenje zastavim ZANJ prav v delu z mladino. Živo sem čutila, da me Bog pošilja mednje. Ta klic je v meni utrdil željo po redovnem življenju, po posvetitvi Bogu.

s. Marija Dular, uršulinka

Ko začenjam pisati o duhovnih vajah, mi mrgoli idej, spominov, misli. Gledam prehojeno pot. V uršulinskem samostanu v Mekinjah je dom duhovnih vaj, poimenovan MARIJIN DOM. Vsak konec tedna je prepoln mladih, otrok in birmancev. Ti vnašajo dinamiko, veselje in izzive, na katere je treba primerno odgovoriti. Del samostana je urejen za delo z mladino, za sedemdeset mladih. Prošenj je preveč, da bi mogli vse sprejeti.

Poslanstvo, ki mi je zaupano, je zame velik izziv. Želim odgovoriti na Kristusovo povabilo, ki sem ga začutila na začetku redovne poti. Živo se spominjam nekih sanj pred večnimi zaobljubami (sicer na sanje ne dam veliko, a te so zaznamovale moje življenje). Znašla sem se med množico mladih, ki so me čakali, želeli so, da sem med njimi, da jim prinašam Kristusa. Razumela sem, naj svoje življenje zastavim ZANJ prav v delu z mladino. Živo sem čutila, da me Bog pošilja mednje. Ta k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh