Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slikarjeva tihožitja

Objava: 31. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Slikarjeva tihožitja

V razstavnem prostoru Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu, so v božičnem in novoletnem času na ogled umetnine akademskega slikarja specialista, magistra umetnosti Igorja Kregarja.

V razstavnem prostoru Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu, so v božičnem in novoletnem času na ogled umetnine akademskega slikarja specialista, magistra umetnosti Igorja Kregarja. Pri odprtju razstave, v četrtek, 15. decembra, je pod vodstvom prof. Primoža Bratine (na sliki) sodelovala tudi zavodska glasbena šola; glasba je večeru in razstavi priklicala posebno toplino.

Pred četrt stoletja je slikar Kregar v Ljubljani (Galerija Škuc) pripravil prvo razstavo svojih del. Od takrat se je zvrstilo petindvajset samostojnih razstav (risb, slik, kolažev) predvsem v ljubljanskih galerijah, sodeloval pa je tudi na skupinskih razstavah doma in na tujem (Lodž in Podsdam na Poljskem, Kobe na Japonskem, Reka na Hrvaškem). Njegova razpoloženjska dela so likovna pripoved, ki spominjajo na muzikaličen kolorizem slikarja Staneta Kregarja (op. Igor je njegov mali nečak).

Na zadnjih razstavah je predstavljal dela na papirju v posebni akvarelu podobni slikarski teh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh