Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oskarji in vsebina

Za vas piše:
Daniel Gornik
Objava: 11. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Oskarji in vsebina

Za večino opazovalcev in filmskih strokovnjakov je bila porazdelitev glasov na letošnji podelitvi oskarjev v nedeljo zvečer presenečenje.

Za večino opazovalcev in filmskih strokovnjakov je bila porazdelitev glasov na letošnji podelitvi oskarjev v nedeljo zvečer presenečenje. Film Gora Brokeback, ki je bil glavni favorit, ni dobil niti polovico od nominiranega. Le tri oskarje od osmih nominacij. Veliki zmagovalec pa je postal film Usodna nesreča, ki prihaja v slovenske kinematografe prihodnji teden. Poleg teh dveh sta po tri oskarje dobila še King Kong in Gejša.

Gora Brokeback je bil veliki favorit tudi morda zato, ker govori o zelo občutljivi tematiki, namreč gejevski ljubezni med dvema poročenima kavbojema. Kakorkoli že vzamemo, je film narejen kvalitetno in oskarje, ki jih je dobil, si nedvomno zasluži. Seveda pa je druga plat moralno sporočilo tega filma, ki nas skuša prepričati, naj bomo sočutni do teh dveh moških, ki vse življenje živita za teden v letu, ko se spet vidita in si v miru izkazujeta ljubezen. Ob vsem tem je človek še najbolj sočuten z njunima ženama, ki o tem nič ne vesta.

Usodna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh