Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z njim želim na Golgoto

Za vas piše:
Tomaž
Objava: 11. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Z njim želim na Golgoto

Postni čas je čas milosti. To je čas, ko se ozrem nazaj, čas, ko pogledam naprej, ko želim poglobiti svojo vero, upanje in ljubezen, čas, ko želim biti kar najbliže Križanemu.

Želim biti z njim, ga skupaj z njegovo Materjo spremljati na Golgoto, mu skupaj z Veroniko obrisati obličje, mu stati ob strani v zapuščenosti in smrti. Ne bežim pred križem, ampak ga sprejemam in nosim za Jezusom, kakor nas je učil. Iskreno želim priznati svoje grehe in pomanjkljivosti ter se tako v srcu pripraviti na sprejem veselja velikonočnega jutra.

Vsak človek ima svojo zgodovino, kakor ima vsaka reka svoj tok, v katerem ima vse svoj čas (Prd 3, 1–8). V meni trenutno zelo odmeva hvaležnost in veselje do Cerkve, do vsega, kar Cerkev je. V postnem času bi zato rad pogledal skrivnostno Jezusovo telo z očmi Jezusa, ki »je ljubil Cerkev in zanjo dal sam sebe« (Ef 5,25). Lahko da Cerkev ni, če se izrazim metaforično, brezhibno bela in ima kakšen neobdelan zidak, a svoj pogled usmerjam na sveto, na oltar, na kraj, kjer se daruje Gospod in kjer se mi in s tem vsa Cerkev posvečujemo, kjer postajamo podobni njemu. Za dnevno premišljevanje bom vzel pridigane duhovne vaje, ki ji...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh