Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odšli so

Objava: 18. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 14 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Odšli so

P. Maks Klanjšek, minorit ; Jožef Benedičič; Frančiška Vreča ; Ana Gaber; Ivan Marčun; Ivan Lapuh st.; Nadja Maganja Jevnikar.
p. Maks Klanjšek, minorit
V večernih urah pustne nedelje je p. Pavel Košir zadnji obiskal p. Maksa v ptujski bolnišnici. Našel ga je pri molitvi brevirja in ga vprašal: »Kaj pravi David?« P. Maks mu je odgovoril: »Prišel si, Gospod, da me okrepiš.« V ponedeljek, 27. februarja, ob 11. uri je potrkala sestra smrt. Zdravniki so se trudili pol ure, da bi ga rešili. Kar je že nekaj časa slutil, se je zgodilo. To je bil njegov tretji »tukaj sem«, kot je v homiliji pri pogrebni maši orisal njegovo hojo za Kristusom in sv. Frančiškom mariborski škof dr. Franc Kramberger.

P. Maks Klanjšek se je rodil 1. avgusta 1931 na podnožju čudovite gotske cerkve Matere božje na Ptujski Gori. Leta 1939 so župnijo prevzeli minoriti. Ob njih je zorel poklic manjšega brata. Minoritska gimnazija v Kloštru na Ptuju je bila v začetku vojne razpuščena. Zato se je po končani šoli v domačem kraju vpisal na ptujsko gimnazijo. Mnogokrat je v šolo in nazaj prehodil 24 km. Po končanem noviciatu (8....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh