Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trener v kolarju

Objava: 18. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Trener v kolarju

Srečanje najboljših reprezentanc na svetu, med katerimi je bila že četrto leto zapored najuspešnejša sovjetska, je odmevalo tudi v Družini, ki je objavila celostranski pogovor z vodjo in trenerjem kanadske reprezentance Davidom Bauerjem.

V prvi polovici marca 1966 je bilo v ljubljanski dvorani Tivoli svetovno prvenstvo v hokeju na ledu skupine A. Srečanje najboljših reprezentanc na svetu, med katerimi je bila že četrto leto zapored najuspešnejša sovjetska, je odmevalo tudi v Družini, ki je objavila celostranski pogovor z vodjo in trenerjem kanadske reprezentance Davidom Bauerjem. To nekoliko presenetljivo dejstvo postane razumljivejše ob še bolj presenetljivem podatku, da je bil Bauer – duhovnik. Ker je med bivanjem v Ljubljani vsak dan maševal v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru, je pogovor z njim nastal kar v tamkajšnji zakristiji.

Pater Bauer je bralcem Družine povedal, da je po končanem študiju stopil v red očetov bazilijancev, ki se ukvarja z vzgojo fantov, in bil leta 1953 posvečen v duhovnika. Kljub dolgotrajnemu študiju in delu na univerzi se je ves čas intenzivno ukvarjal s hokejem. »Prav hokej je v Kanadi tako razširjen, da si je težko zamisliti uspešno vzgojo brez njega. Tudi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh