Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V treh dneh ...

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 18. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 09:28

V treh dneh ...

Ljubitelji cvetja še vedno radi pripravljamo zemljo za sajenje svojih rožic kar doma. Pri tem pogosto pozabljamo na ličinke škodljivih organizmov, ki jih vnesemo v mešanico.

Najbolj vneti ljubitelji rož ste že lani naredili prve linije letošnje zasaditve. Na svetlih okenskih policah namreč rastejo potaknjenci. Upam, da ste z rednim vršičkanjem poskrbeli, da so se rastline čez zimo lepo razrasle. V teh dneh preverimo, kaj se dogaja v lončku. In ne pozabite – korenine so srce rastline. Gost splet belih, močnih korenin je zagotovilo za dobro začetno rast v koritih in seveda za odličen nadaljnji razvoj vse do jesenskih dni.


Naredimo poskus – Če se koreninska gruda ob izlončenju razsuje, vaše rastline kličejo po pomoči. Priporočam uporabo kvalitetnega vodotopnega gnojila z razmerjem hranil NPK 10-30-20. Gnojilo, ki ga običajno najdemo pod oznako „Za cvet» vsebuje veliko fosforja, ta pa pospešuje razvoj korenin.

Prezimovane rastline smo zalivali bolj poredko. Sedaj pa se prebujajo iz mirovanja, pričenjajo rasti in potrebujejo veliko svetlobe. Ne pozabimo na zračenje, saj jih s tem utrjujemo!


Skrite pasti –...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh