Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domovina Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Tadej Jakopič
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Domovina Janeza Pavla II.

Domovina priljubljenega papeža Janeza Pavla II. je bila v polpretekli mračni zgodovini komunizma kar nekako nezanimiva in bolj malo obiskana dežela.


Domovina priljubljenega papeža Janeza Pavla II. je bila v polpretekli mračni zgodovini komunizma kar nekako nezanimiva in bolj malo obiskana dežela. V času, ko se v Evropi Zahod ni zmenil za Vzhod, Vzhod pa je sanjal o Zahodu, smo se tudi mi raje ogibali krajev in dežel, s katerimi smo delili podobno usodo, v superlativih pa gledali na nov raj, katerega vrata bi radi odprli. Zakaj bi iz svojega vsakdanjika hodili v enak vsakdanjik, čeprav drugega naroda? Taka razmišljanja so z velikimi spremembami in s padcem totalitarizma postopoma izgubila pomen, želja po obisku teh krajev pa je naraščala.

Republika Poljska je približno petnajstkrat večja od Slovenije in ima skoraj devetnajstkrat toliko prebivalcev. K njeni pokrajinski razgibanosti prispevajo tako gozdovi, ki zasedajo trideset odstotkov ozemlja, kot jezera na severozahodnem delu. Nižini ob baltiški obali na severovzhodu daje ravnotežje pas Visokih Tate...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh