Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naša pesem na morskem obrežju

Za vas piše:
jz
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Naša pesem na morskem obrežju

Šestnajst skupin slovenskih otrok in mladine se je v tržaški pevski reviji Pesem mladih v nedeljo popoldan, 19. marca, zvrstilo v prostorni dvorani Pomorske postaje v Trstu.

Šestnajst skupin slovenskih otrok in mladine se je v tržaški pevski reviji Pesem mladih v nedeljo popoldan, 19. marca, zvrstilo v prostorni dvorani Pomorske postaje v Trstu. Tradicionalno pevsko revijo mladih prireja Zveza cerkvenih pevskih zborov na Tržaškem. Otroci in mladina so s pesmijo in z glasbo velikemu številu poslušalcev ustvarjali ozračje, ustrezno Mozartovemu vzkliku: »Če bi le ves svet lahko začutil moč harmonije!«

Mladim in odraslim so priklicali staro resnico, da nas pesem in glasba osvobajata tesnobe, napetosti, srčnih bolečin, iz duše odstranjata tegobe in živčnosti, ki jih prinašajo skrbi vsakdanjega življenja, zbližujeta nas s čistino vesolja; pesem, zapeta na obrežju tržaškega zaliva, pa se je še posebej zlivala s šepetom morskega prostranstva za tržaške Slovence pa je pesem otrok in mladih še kako pomembna, saj na njih slovenski svet stoji, so njegov up in prihodnost.

Zgovorna so poimenovanja posameznih otroških zborov: Zvonček, Mavri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh