Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprave na praznovanje 800 let Frančiškovega reda

Andraž Arko
Za vas piše:
Andraž Arko
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Priprave na praznovanje 800 let Frančiškovega reda

Leta 2009 bo minilo osemsto let, kar je Frančišek Asiški s prvo dvanajsterico svojih bratov od papeža Inocenca III. dobil dovoljenje za svoj način življenja po evangeliju.


Leta 2009 bo minilo osemsto let, kar je Frančišek Asiški s prvo dvanajsterico svojih bratov od papeža Inocenca III. dobil dovoljenje za svoj način življenja po evangeliju. To dovoljenje velja za začetek ustanovitve Reda manjših bratov in dejansko tudi za formalno potrditev hoje za Kristusom po načinu asiškega ubožca. Ta način življenja danes zaznamuje mnoge redovne skupnosti, ki so izšle iz Frančiškove karizme, zato bo osemstota obletnica ustanovitve Reda manjših bratov dejansko praznik vseh, ki na svoj način hodijo za Kristusom po Frančiškovih stopinjah. Najširši uvod v pripravo na praznovanje tega jubileja je bilo srečanje na Trsatu, ki so se ga preteklo jesen udeležili domala vsi redovi (zaznamovani s Frančiškovo karizmo) s področja nekdanje Jugoslavije.

Za frančiškane na Slovenskem pa se je praznovanje tudi uradno in slovesno pričelo v sredo, 15. marca, v Plečnikovi cerkvi sv. Frančiška v Šiški. Osre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh