Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V znamenju bodic

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

V znamenju bodic

Jež (Erinaceus concolor) je žival mraka, ki tiho živi svoje življenje in največkrat nas le njegovo mljaskanje in sopihanje v temi opozori nanj.


Zagotovo ga ni med nami, ki se ne bi srečal z njim. Jež (Erinaceus concolor) je žival mraka, ki tiho živi svoje življenje in največkrat nas le njegovo mljaskanje in sopihanje v temi opozori nanj. Pri hrani je zelo glasen in človeško gledano neolikan, saj ga je pri obedu slišati precej daleč. Bolj kot to pa nas bo zanimal njegov jedilnik. Jež se rad sladka z golimi polži lazarji in ogrci, ki jih najde v tleh. Mladiči miši in voluharja se prav tako pogosto znajdejo na njegovi mizi, jasno pa je, da je prepočasen, da bi si ulovil tudi odraslega glodalca. Ne pričakujte, da boste srečali ježa, obloženega s hruškami in jabolki na bodicah, kot ga opisujejo pravljice, čeprav si jeseni privošči tudi malo sadno malico v obliki nagnite hruške.

Ježa človekova bližina ne moti preveč, zato se rad naseli v drvarnicah in podobnih pomožnih stavbah. Ker je na našem vrtu zelo pomemben gost, se bomo potrudili, da si pridobimo njegovo naklonjen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh