Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahtevam parado

Vida Petrovčič
Za vas piše:
Vida Petrovčič
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Zahtevam parado

Če me v novi slovenski državi kaj zares moti, je to pomanjkanje demokratične razprave o stvareh, o katerih imamo – hvala Bogu – različna mnenja.

Če me v novi slovenski državi kaj zares moti, je to pomanjkanje demokratične razprave o stvareh, o katerih imamo – hvala Bogu – različna mnenja. Ena takih tem to pomlad je napovedana vojaška parada, s katero bomo počastili petnajsto obletnico slovenske države konec junija letos.

Na prvi pogled se zdi, da je vsa javnost proti, kot pišejo nasprotniki parade, razkazovanju vojaške moči. Pa so res vsi proti? Ali pa si le ne upajo javno oglasiti, saj so jim nasprotniki parade že vnaprej pripisali negativne oznake, kot da bi šlo pri vojski za neko obrobno zadevo na meji normalnosti.

Tako smo v Ljubljani vsako leto – v znamenju strpnosti – priča paradi gejev in lezbijk, nikakor pa ne smemo videti na cesti svoje vojske, ki jo sami plačujemo.

Večje spolitizirane neumnosti že dolgo nisem slišala. Osebno me še kako zanima, kam gre moj denar za vojsko, kakšna je pravzaprav naša oborožitev in oprema, kolikšna je varnost, kdo so ti mladi fantje in dekleta, ki so se pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh