Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Communio 1/2006

Za vas piše:
Z. K.
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Communio 1/2006

Objava papeških okrožnic ni le zadeva Apostolskega sedeža v Rimu, marveč resnično pismo vrhovnega pastirja vsem katoliškim vernikom in jim mora biti dostopno v prevodih.

Objava papeških okrožnic ni le zadeva Apostolskega sedeža v Rimu, marveč resnično pismo vrhovnega pastirja vsem katoliškim vernikom in jim mora biti dostopno v prevodih. Da bi pismo doseglo tudi tiste, ki ne segajo po cerkvenih dokumentih, je uredništvo slovenske izdaje Communia začelo novi letnik z objavo prve okrožnice sedanjega papeža, pomembno naslovljene »Bog je ljubezen«.

Po srečnem naključju se tema tega letnika revije Communio smiselno navezuje na okrožnico, saj obravnava Jezusov prvi čudež v Kani, kjer se je pokazalo preobilje božje ljubezni, tudi ko ni bilo skrajne stiske.

Prvi prispevek je prevod homilije kardinala Ratzingerja na mednarodnem romanju v Fatimi 13. oktobra 1996 z naslovom Znamenje Kane.

Tudi prispevek nadškofa Urana je homilija. Govoril je kot veliki kancler Teološke fakultete na Tomaževi proslavi 6. marca 2006.

Hrvaški publicist Adalbert Rebić je evangeljski odlomek o spremenitvi vode v vino obdelal teološko z več vidi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh