Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pečemo za veliko noč

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Pečemo za veliko noč

Velikonočni kolač.

S čim se sladkate o veliki noči? Vsekakor je za nas poglavitna slaščica potica. Naj bo orehova, mandljeva, lešnikova, rožičeva ali s suhim sadjem, bistven je prvi vtis. Lepo tenko povita in ravno prav nadevana. Pri nas doma imamo velik »kovač«, model za potico in moja mama za vsake praznike speče potico velikanko iz skoraj dveh kilogramov moke. Testa za tako veliko potico seveda ne more razvaljati prav tanko in ta potica na pogled ni idealna. A prav kos te potice, obložen s prekajenim kuhanim mesom in obložen s hrenom, je sinonim za mojo veliko noč. Kako je pri vas?

Nekateri se ne navdušujete nad poticami. Lahko se odločite za velikonočni kolač iz kvašenega testa. Priprave je malo, pa še nobenih izkušenj ne potrebuješ.




Velikonočni kolač

Sestavine za model premera 22 cm:
500–550 g bele moke
30 g kvasa, 150 g sladkorja
2 d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh