Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skandinavija – Nordkap

Dominik Frelih
Za vas piše:
Dominik Frelih
Objava: 22. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2006 / 11:52

Skandinavija – Nordkap

Skandinavci so lahko srečni, da živijo na enem najlepših področij Evrope. Dramatična scena vključuje tako morje kot gore, fjorde in gozdove.

Skandinavci so lahko srečni, da živijo na enem najlepših področij Evrope. Dramatična scena vključuje tako morje kot gore, fjorde in gozdove. Tri glavna mesta – Kopenhagen, Oslo in Stockholm – so mesta jezer in morja, s širokimi odprtimi zelenimi površinami. Tako Oslo kot Stockholm pa imata tudi arhipelag s tisočerimi otočki, ki so posebej lepi poleti. Vse tri dežele si delijo podobno zgodovino in kulturo, vendar so v določenih pogledih zelo različne.



Prav posebno doživetje je iti povsem na severno točko Skandinavije, Nordkapp. To je pravzaprav 307 metrov visoka pečina. Nič posebnega na prvi pogled, vendar je na tem kraju nekaj, kar nam poživi čute. Kadar se poleti lahko vidi polnočno sonce, je pogled res veličasten. Sonce se spušča proti morju, pa vendar ne potone, nato pa se spet dvigne in dobi nekoliko večjo moč. Tako kot je tam poleti nekaj mesecev ves čas dan, je pozimi ves čas noč. Občasno jo razsvetljuje le severni sij....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh