Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko sošolci zafrkavajo

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2009 / 06:43

Ko sošolci zafrkavajo

Otroci so včasih resnično kruti in neusmiljeni do vrstnikov. Če se znajo starši z njimi pogovoriti in pravilno ukrepati, lahko vsem zelo pomagajo.

Otroci so včasih resnično kruti in neusmiljeni do vrstnikov. Če se znajo starši z njimi pogovoriti in pravilno ukrepati, lahko vsem zelo pomagajo. Ne samo v enem primeru, ampak jim pokažejo način reševanja podobnih problemov v prihodnosti.

Mama fanta s cerebralno paralizo je pripovedovala, kako so se s takšnim problemom srečali v njihovi družini. Mlajši sin je hodil v tretji razred osemletke in sošolci so ga zafrkavali, da ima brata na invalidskem vozičku. To je šlo tako daleč, da se ni hotel več v javnosti pokazati z invalidnim bratom in je hodil raje nekaj metrov zadaj ali spredaj. Mama se je z njim pogovorila in čutila, da mora nekaj ukreniti, v dobro obeh sinov in vse družine. Odšla je v šolo in se pogovorila z učiteljico. Sklenili sta, da bo najbolje, če prideta z invalidnim sinom v razred. Eno uro so sošolci mlajšega sina imeli priložnost videti fanta na vozičku. Marsikaj so povprašali, pa tudi mama jim je veliko povedala o fantu. Sam ne more govoriti, čeprav vse razu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh