Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goli plakati, Srebrenica in dvojina

Lenart Rihar
Za vas piše:
Lenart Rihar
Objava: 06. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2006 / 08:16

Goli plakati, Srebrenica in dvojina

Razprava, ki se je razvnela ob ogolelih oglaševalskih podvigih, je zvenela kot vse druge, ki se v naši družbi cepijo na idejno razslojenost.
Razprava, ki se je razvnela ob ogolelih oglaševalskih podvigih, je zvenela kot vse druge, ki se v naši družbi cepijo na idejno razslojenost. Ena stran je pač poskušala dopovedati, da so bile določene meje prestopljene in da je stvar postala nesprejemljiva. Druga stran je v veščem besednem rokohitrstvu govorila o svobodi, pluralizmu in estetiki ter svarila pred mračnostjo in zadrtostjo. Pokazala je celo nekaj pomilovalnega razumevanja do posameznikov (!), ki jih taka »gola« svoboda izražanja moti.

Sogovornikom je bilo prej v nelagodje kot v pomoč neokrnjeno soglasje o tem, da je človekovo telo nekaj naravnega in lepega. Seveda, zagovorniki javnega slačenja niso mogli biti navdušeni, ker jim je to dejstvo izpodbijalo ceneno sodbo, da nasprotovanje obcestni goloti pomeni toliko kot zavrtost do telesnosti. Kaj pa njihovo stališče? Je mogoče verodostojno razglašati lep odnos do človeškega telesa, obenem pa zagovarjati njegovo zlorabljanje? Pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh