Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev in akcija

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 06. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:12

Molitev in akcija

Ob letošnjem materinskem dnevu je Materinski dom Karitas na Škofljici svoj program nadgradil z odprtjem Svetovalnice Pelikan za nosečnice v odločanju glede življenja. Kako je (do)zorela ta odločitev, smo vprašali pobudnico svetovalnice LIDIJO JEREBIC.
»Kot študentka sem bila na praksi pri socialni delavki, ki je sprejemala žene v različni dobi nosečnosti. Želele so narediti splav, ker so bile v stiski. To me je močno prizadelo. Takrat se je v meni porodila želja, da bi naredila nekaj na tem področju, da bi ponudila pomoč ženam, ki so pripravljene tvegati in postati matere,« ste pred leti dejali v nekem pogovoru. Iz te zavesti je leta 1990 nastal prvi materinski dom Karitas, zdaj njegovo »ponudbo« širite na svetovanje nosečnicam v stiski. Zakaj?

Ko sem bila zaposlena še na centru za socialno delo Ljubljana Center, sem se redno srečevala z ženskami, ki bi rade rodile, vendar nekatere niso za to imele ne finančnih ne stanovanjskih ne kakšnih drugih možnosti. Takrat smo jim lahko ponudili le rejništvo ali posvojitev. Meni se je to zdela katastrofa. Ker je bil to tudi čas spreminjanja družbenih razmer, ustanavljanja Karitas, sem se prav na tem področju čutila osebno nagovorjena, k temu pa me je spodbujal tudi mož Imre. To...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh