Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina v kritičnem ogledalu

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 07. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Družina v kritičnem ogledalu

Mesec verskega tiska je tema, ki ji vedno namenimo posebno pozornost tudi v Družini – tokrat nekoliko drugače, namreč z anketo, s katero smo želeli samim sebi, torej Družini, ob začetku njenega 55. letnika postaviti kritično ogledalo.
Pri poznavalcih našega tednika in širšega medijskega dogajanja smo namreč iskali odgovor na vprašanje: Kakšno vlogo ima Družina v slovenskem medijskem prostoru in v čem vidite njene dobre lastnosti/pomanjkljivosti?


FRANCI ZAVRL medijski strokovnjak, soustanovitelj agencije Pristop
Družina kot osrednji slovenski katoliški tednik ima jasno profilirano vlogo – širitev krščanskih vrednot, poročanje o najvažnejših dogodkih v Cerkvi doma in po svetu ter osvetlitev in analiza aktualnih dogodkov v družbi na sploh. Pohvalno je, da so ljudje, ki Družino ustvarjajo, pravočasno spoznali, da mora tudi verski tisk nenehno v korak s časom. Sodobnega bralca, tudi zaradi nasičenosti z informacijami, težko pritegnemo nase – tu mora medij neprestano prilagajati svoj ton komuniciranja, svojo vizualno podobo, izbiro informacij, kakovost vsebine in podajanje zgodb. Tako se je Družina že pred leti precej spremenila – tako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh