Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival politično nekorektnega filma

Dominik Frelih
Za vas piše:
Dominik Frelih
Objava: 20. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2006 / 08:46

Festival politično nekorektnega filma

V zadnjem času smo slišali in brali, da bi bila nekdanja tovarna Rog primerna za še eno avtonomno cono, podobno tisti na Metelkovi.
V zadnjem času smo slišali in brali, da bi bila nekdanja tovarna Rog primerna za še eno avtonomno cono, podobno tisti na Metelkovi. Da nam ne bi kdo očital, da temu že vnaprej nasprotujemo, smo si, ker je bila priložnost – v tem objektu so pripravili namreč festival politično nekorektnega filma – ogledali, kaj se pravzaprav tam že dogaja. Ali takšno kulturno avtonomno cono res potrebujemo, presodite sami.

V nedeljo zvečer, na zadnji dan festivala politično nekorektnega filma, sem stopil skozi vhod zapuščene tovarne Rog na Trubarjevi v Ljubljani. Takoj sem zavohal travo. Skupinice mladih so posedale po dvorišču in imele globoke pogovore ob svečah. Projekcija filmov je bila v tretjem nadstropju. Ob devetih je bila tema, stopnice pa niso bile osvetljene. Od nekod se je pojavil nekdo in začel po stopnicah prižigati svečke. Po ograji so nalepili razne plakate in listke s parolami o svobodi in odprtosti. Prišel sem v tretje nadstropje. Takrat se je prižgala luč. Nekaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh